Een kerkdienst op het strand van Hoek van Holland op 15 augustus 2021!

Een kerkdienst op het strand van Hoek van Holland. Het gaat gebeuren op zondagochtend 15 augustus 2021 naast strandpaviljoen Beach Line aan de Rechtestraat 25 in Hoek van Holland.
Het wordt geen kerkdienst met een traditionele liturgie, maar een dienst met veel bekende samenzangliederen die worden begeleid door de Country Trail Band. Dominee Dirk van Duijvenbode van de Protestantse Gemeente Hoek van Holland leidt de dienst en praat de liederen aan elkaar. Het zijn – om aan te sluiten bij de locatie op het strand – allemaal liederen die te maken hebben met zee, rivier of water. Er worden liederenbladen uitgedeeld, zodat de bezoekers kunnen meezingen.
De band begint te spelen vanaf ongeveer 09.45 uur en de dienst begint om 10.00 uur.
Na afloop tijdens het koffiedrinken speelt de band nog een aantal country gospelsongs.
Op het betonnen platform bij strandpaviljoen Beach Line en de post van de Strandwacht wordt een aantal stoelen neergezet voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Voor wie de mogelijkheid heeft, is het raadzaam zelf een strandstoeltje mee te nemen. Bezoekers aan de dienst mogen die ochtend tijdelijk gebruik maken van het parkeerterrein van de Hoekse Watersportvereniging. Vandaar is het maar een klein stukje lopen naar de locatie van de dienst. De toegang is vrij. Wel zal er een collecte worden gehouden.
De Country Trail Band is een van de bekendste gospelgroepen van Nederland. Zanger Wim Pols is afkomstig uit Hoek van Holland en wilde graag meewerken aan het realiseren van het idee van Dirk van Duijvenbode om een stranddienst te organiseren.

Bij slecht weer wordt de dienst verplaatst naar de Dorpskerk aan de Prins Hendrikstraat 191 in Hoek van Holland. Die beslissing wordt dan zaterdagavond genomen en bekendgemaakt op de website van de kerk: www.pghvh.nl.
Maar natuurlijk hopen we op mooi weer en dat veel mensen deze unieke dienst willen meemaken.