Nieuwjaarsboodschap Country Trail Band 2020

We leven in vertrouwen op God

ctb 2020-0101 nieuwjaarsboodschapDit is een leuke foto van Newton, de kolossale en levensblije hond van onze violist Gideon van Buitenen en zijn vrouw Emmy. Gideon had de foto naar ons als app’je gestuurd met simpelweg de tekst 2 Korintiërs 5:7.
Nu ben ik (Wim) niet zo Bijbelvast dat ik meteen wist wat er in dat Bijbelgedeelte staat. Ik heb het opgezocht: ‘We leven in vertrouwen op God; wat komen gaat is nog niet zichtbaar’.
Het leek me een toepasselijke tekst zo aan het begin van 2020. Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Vreugde, verdriet, goede gezondheid, ziekte, hoogtepunten, dieptepunten. Misschien wel allemaal. Naarmate we ouder worden, merken we steeds meer dat iedereen ups en downs heeft.
Op de sociale media willen we vooral de mooie kanten van ons leven laten zien en dat is ook fijn. Maar in de levens van familie en vrienden om ons heen en ook in de levens van de bezoekers van onze concerten die hun verhalen met ons delen, zien we dat het leven niet altijd over toppen gaat, maar soms ook door diepe dalen.

Voor ons als band is het niet anders, zowel in de levens van onze gezinnen als in onze muzikale bediening. Er waren in 2019 mooie concerten en diensten met waardevolle ontmoetingen met veel mensen. Er was ook tegenslag toen onze volledige geluidsinstallatie werd gestolen uit onze bus. En er waren verrassingen zoals het succes van ons nieuwste album I believe, met allemaal bekende hits. Terwijl Cd’s steeds meer terrein verliezen aan online diensten als ITunes en Spotify, was de eerste persing van 500 stuks in vier maanden verkocht. Grote nationale en internationale artiesten lachen natuurlijk om zo’n aantal, maar voor ons is het tegenwoordig bijzonder. Omdat de opbrengst van onze Cd’s naar goede doelen gaat, is het ook goed nieuws voor het weeshuis dat wij sponsoren in Nigeria en we hebben een gift kunnen geven aan een kindertehuis in Uganda.

Wat komen gaat in 2020 is nog niet zichtbaar. Wel staan er alweer de nodige concerten in de agenda, soms op plaatsen waar we vrijwel jaarlijks komen, maar ook op een paar nieuwe plaatsen. We gaan een concert doen samen met Tim Hermsen. In juni zijn we weer onderdeel van de Homecoming concerten met Aad Contze en zijn koor en orkest en in het najaar doen we weer een korte toer. Natuurlijk blijven we werken aan nieuw repertoire, want stilstand is achteruitgang. Ondanks dat de leeftijd van enkele bandleden flink vordert, zijn we nog steeds heel enthousiast om Gods liefde via muziek uit te dragen.

Alle bandleden en onze geluidsman Wouter wensen u in 2020 goede gezondheid en geluk. Hopelijk zien we u bij een van de komende concerten. In de agenda op onze website kunt u lezen waar we komen. En wilt u ons uitnodigen voor een concert of een dienst, neem dan contact op met Hans Steeds, telefoon 06 – 52 43 51 56, of e-mail manager@countrytrailband.org.

Wat komen gaat in 2020 is nog niet zichtbaar, maar met dank aan Paulus die de mooie tekst schreef in zijn eerste brief aan de christenen in Korinthe en met dank aan Newton (de hond) leven we – en maken we muziek – in vertrouwen op God.

20190517 CTB klein formaat_6Country Trail Band, januari 2020