NIEUWE CD COUNTRY TRAIL BAND IS UIT

Cover foto CD Dankbaar‘Dankbaar’ is een passende titel voor onze nieuwe Nederlandstalige CD. Want als je al 33 jaar lang mensen met muziek over Gods liefde mag vertellen, is dat iets om heel dankbaar voor te zijn, zo vinden wij. Inmiddels is de helft van ons de 60 ruim gepasseerd, maar het vuur om met muziek van God te getuigen brandt nog steeds volop. We denken te mogen stellen dat we nog niets aan zeggingskracht en creativiteit hebben ingeboet. Niet op CD en niet op het podium, want nog steeds is onze agenda behoorlijk gevuld.

Op de CD staan twee liedjes over het thema dankbaarheid. Daarbij gaat het niet alleen om dankbaarheid voor de muzikale bediening en voor wat God in onze levens doet. Het gaat ook om dankbaarheid voor gezinnen, familie en vrienden en voor kleine alledaagse dingen waar we vaak niet eens bij stilstaan. De overige 17 nieuwe Nederlandstalige liedjes op het album vertellen over ontmoetingen met mensen in het land en gebeurtenissen in het dagelijks leven die de luisteraars ongetwijfeld zullen herkennen. Nooit hoef je bij ons de vraag te stellen: ‘Wat zou de schrijver hier bedoeld hebben?’. De teksten zijn altijd helder en recht uit het hart. Zo willen we mensen bemoedigen op hun levensweg en in hun geloof.

Bidcoins in plaats van bitcoins
Pianist Kees Steeds schreef drie nummers en zanger Wim Pols de overige liedjes, waaronder één met ondernemer en dominee Paul Prijt. Ze zijn vrienden sinds ze vroeger samen op pad waren met EO Radio. Paul schreef een artikel met een verbinding naar de virtuele munt Bitcoin. Hij schreef over ‘Bidcoins’ en gebruikte het verhaal uit de Bijbel van de arme weduwe die vanuit haar hart alles gaf wat zij had. ‘Mensen zoals wij’ vertelt dat ook helden uit de Bijbel onvolmaakte mensen waren. Maar toch kon God hen gebruiken omdat ze Hem waren toegewijd. Zo wil God ook ons gebruiken. Er zijn liedjes gebaseerd op Bijbelverhalen zoals ‘Het beste moet nog komen’ over de bruiloft in Kana of ‘Niets kan ons scheiden van de liefde van Jezus’ over een gedeelte uit Romeinen 8. ‘Mark in het park’,  ‘We zijn allemaal gelijk’ en ‘De kleinste van de zaal’ zijn teksten naar aanleiding van persoonlijke gesprekken. Kees schreef met ‘Mooie zomer’ een aangrijpend lied over het overlijden van zijn zwager. Maar er zijn ook vrolijke noten zoals ‘Niet janken maar danken’ en ‘Solliciteren’.

Echte countrysound
De muziek is echt Country Trail Band met een duidelijke countrybasis, soms vermengd met wat pop, rock of luisterliedjes. Ruud van de Meeberg op drums, Hans Steeds op bas en Wim Pols op ritmegitaar leggen al 33 jaar lang een strakke basis neer. Kees Steeds toont op piano, orgel, strings en accordeon zijn veelzijdigheid. Gideon van Buitenen excelleert als altijd op zijn viool. Naast de vaste bezetting zijn er hulptroepen om de echte countrysound te vervolmaken.

Ron de la Bey laat horen nog steeds een van de Nederlandse topmuzikanten te zijn op dobro en steelgitaar en Country Trail Band lid van het eerste uur Mijndert van der Beek is weer even terug om op zijn banjo twee nummers van de juiste swing te voorzien. Nieuw is de bijdrage van gitarist Hanjo Fisser. Gospelliefhebbers kennen hem wellicht van zijn werk met InSalvation en Reyer. Wim Pols kent hem van studiowerk met Mission Grace en nodigde hem uit om in een aantal nummers sologitaar te spelen. Zijn geluid past prima in deze countrybezetting. Vaste geluidsman bij de concerten Wouter Pols mixte alles tot een smaakvol geheel.

Snel en direct naar het hart
Zangeres Astrid Langeland deed niet mee aan ‘Dankbaar’. Zij concentreert zich op ons Engelstalige countrygospelrepertoire dat haar hart heeft. Bij de concerten in het land brengen we altijd een mix van Engelstalig en Nederlandstalig repertoire. Amerikaanse gospelsongs zijn de muzikale wortels van de Country Trail Band en die wortels verloochenen we niet. De laatste 18 jaar worden de Engelstalige CD’s afgewisseld met Nederlandse albums zoals nu ‘Dankbaar’. We merken dat liedjes gezongen in de eigen taal sneller en directer de weg tot het hart van de luisteraars vinden. Daar komen de meeste reacties op uit het land. Maar we blijven ook Engelstalig repertoire brengen met onze country queen Astrid in een belangrijke rol.

Kennismaken voor nieuwe generatie
Dankbaar is een album dat hopelijk zijn plek gaat vinden in de verzameling van muziekliefhebbers die ons als jarenlang volgen. En voor de generatie die de Country Trail Band nog niet kent, een prima CD om met ons kennis te maken.

Steun voor weeshuis in Nigeria
‘Dankbaar’ is verschenen op het Living Water label van JQZ Muziekproducties in Kampen. De distributie gaat via Ecovata. Bij de verkoop van de CD tijdens concerten van de band gaat het positieve saldo van de verkoop naar een project van Stichting de Ondergrondse Kerk voor een weeshuis in Nigeria.

Getagd met , , , , ,