‘Hij is erbij’ – Benefietconcert Country Trail Band voor slachtoffers vervolging in Nigeria

sdok_logoOp zaterdagavond 22 april geeft de Country Trail Band in samenwerking met SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) een benefietoptreden voor kinderen in Nigeria die het slachtoffer zijn van christenvervolging. Tijdens het concert, dat plaatsvindt in De Bron in Hardinxveld-Giessendam, worden de liedjes afgewisseld met verhalen van Nigeriaanse christenen.

Het thema van het benefietconcert is ‘Hij is erbij’, naar het gelijknamige lied van de Country Trail Band. Wim Pols legt namens de band uit: “Het lied vertelt dat God bij ons wil zijn op alle momenten van ons leven. Niet alleen als het goed met ons gaat, maar juist ook als we door diepe dalen gaan. Zo is God ook bij christenen die verdrukkingen moeten verduren vanwege hun geloof.” De band speelt op 22 april een mix uit haar brede repertoire Engelstalige en Nederlandstalige songs, met speciale aandacht voor liedjes die passen bij het werk van SDOK.

Nigeria
De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor Nigeriaanse kinderen die het slachtoffer zijn geworden van christenvervolging. Door geweld van extremistische groeperingen zijn de afgelopen jaren duizenden christenen vermoord en tienduizenden gewond geraakt. SDOK helpt de slachtoffers van vervolging, waaronder veel kinderen die gewond zijn geraakt of wees zijn geworden. Tijdens het concert hoopt ook de Nigeriaanse christen Habila zijn verhaal vertellen. Hij werd op een nacht van zijn bed gelicht door Boko Haram. Met een geweer tegen zijn hoofd kreeg hij driemaal de kans om zijn geloof af te zweren en moslim te worden. Habila weigerde, waarna hij voor de ogen van zijn vrouw en zoontje door zijn hoofd werd geschoten. Door een wonder overleefde hij deze moordaanslag.

Country Trail Band
De Country Trail Band treedt al meer dan dertig jaar op in Nederland en vaak ook in Vlaanderen. De band brengt een divers repertoire aan Engelstalige countrysongs en eigen Nederlandstalige songs en bestaande liederen in countrystijl en heeft inmiddels twintig albums op zijn naam staan. Van de opbrengst van de cd’s gaat altijd een deel naar goede doelen. Op dit moment is dat SDOK. “We wilden graag iets doen voor vervolgde christenen”, zegt Wim Pols. “De hulp aan kinderen in Nigeria die het slachtoffer zijn geworden van vervolging, past heel goed bij ons.”

Praktische informatie
Het benefietconcert vindt plaats op zaterdag 22 april in het kerkgebouw De Bron, Maasstraat 1, Hardinxveld-Giessendam. Het concert duurt van 19:30 tot 21:45 (de zaal gaat open om 19:00 uur).
De toegang is gratis, de collecte voor de hulp aan kinderen in Nigeria wordt warm aanbevolen. Aanmelden voor het concert is niet nodig.