Country Trail Band presenteert nieuwe CD dit weekend in Dwingeloo en Geesbrug

Country Trail Band 2019 medium resDe Country Trail Band presenteert zijn nieuwe CD ‘I believe’ komend weekend op twee unieke locaties in Drenthe. Op zaterdag 3 augustus is de band op camping De Meistershof, Lheebroek 33 in Dwingeloo. Op zondag 4 augustus verzorgt de groep de Schuurpraise aan de Hoogeveensevaart 156 in Geesbrug. Beide optredens beginnen om 19.00 uur en zijn vrij toegankelijk.

Op de Meistershof is het zaterdag bij goed weer een openluchtconcert in de boomgaard. Bij slecht weer is er een uitwijkmogelijkheid naar de recreatiezaal. Op zondag is het optreden in een sfeervolle boerenschuur, waarbij bezoekers geacht worden een eigen tuinstoel mee te nemen. Daar zal de Country Trail Band nummers van het nieuwe album afwisselen met samenzangliederen omdat samen zingen al jaren een belangrijk kenmerk van de Schuurpraise is.

Net op tijd klaar
De nieuwe CD is net op tijd klaar voor de concerten. “Het is voor ons een voorrecht om het nieuwe album dit weekend in Drenthe te mogen presenteren”, zegt Hans Steeds, bassist en manager van de band. “Wim en Janneke Klaassen van ‘De Meisterhof’ en John en Barthilde Folkers van de ‘Schuurpraise’ zijn in de loop der jaren goede vrienden van ons geworden.  Dan is het mooi om daar de nieuwe CD te lanceren, vooral ook omdat het op twee bijzondere locaties is.”

Iets bijzonders gedaan met elk lied
De Country Trail Band heeft in de loop der jaren vele CD’s uitgebracht. Deze nieuwe neemt in dat rijtje een bijzondere plaats in. De CD bevat namelijk 20 songs die bijna allemaal grote internationale pophits waren. “Het had geen zin ze proberen zo goed mogelijk te imiteren”, zegt Hans. “Daarvoor zijn de originele versies gewoon te uniek. Daarom hebben we met elk van die nummers iets bijzonders gedaan: een ander ritme, een ander arrangement of het gebruik van andere instrumenten. Overigens zonder de herkenbaarheid aan te tasten. We hebben ze gespeeld en gezongen met respect voor deze parels van de muziekhistorie.”

Passen in verzameling liedjes
I believe’ bevat songs die soms een duidelijke Bijbelse inhoud hebben, al heeft het grote publiek dat lang niet altijd herkend. Wie weet bijvoorbeeld dat de tekst van de Byrds hit ‘Turn, turn, turn’ letterlijk is genomen uit het Bijbelboek Prediker? En wie weet dat de Boney M kraker ‘By the rivers of Babylon’ gaat over de ballingschap van het Joodse volk in Babylonië en teksten uit de Psalmen bevat.
Er zijn liedjes die geen pure gospelsongs zijn, maar wel een duidelijke link met het evangelie hebben. Voorbeelden daarvan zijn de titelsong van het album ‘I believe’,  ‘Tears in heaven’ van Eric Clapton en ‘Morning has broken’ van Cat Stevens.
Daarnaast bevat ‘I believe’ songs die het geloof ‘aanraken’ of door hun tekst en thematiek passen in deze verzameling liedjes. Voorbeelden daarvan zijn beroemde klassiekers als  ‘Bridge over troubled water’, ‘Blowing in the wind’,  ‘You never walk alone’ en ‘You’ve got a friend.

Gratis toegang, wel collecte
Natuurlijk zal de Country Trail Band op zaterdag 3 augustus in Dwingeloo en op zondag 4 augustus in Geesbrug veel nummers van het nieuwe album spelen. De CD is na afloop van de concerten te koop, waarbij het positieve saldo gaat naar het weeshuis dat de band ondersteunt. Reserveren voor de concerten is niet nodig. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

Getagd met , , , ,