Zuid-Afrikaanse zanger Piet Smit in september op tournee met Country Trail Band

posterafb tour 2016De één is meer dan 25 jaar een van de bekendste gospelzangers van Zuid-Afrika met verschillende gouden platen op zijn naam. De ander is meer dan 30 jaar de toonaangevende band op het gebied van country gospel in Nederland. Piet Smit en The Country Trail Band werken al een flink aantal jaren samen. In september zijn ze weer samen op tournee door Nederlands en België.

Piet Smit & The Country Trail Band komen uit twee verschillende werelden, maar hebben een gezamenlijk verlangen om het evangelie uit te dragen door muziek. Daarom is het thema van de tour: ‘Twee werelden, één hart’. Dit is tevens de titel van de nieuwe CD die ter gelegenheid van de tour is uitgebracht. Voor deze nieuwe CD, die 15 nummers bevat, schreef Piet Smit een aantal liederen en Country Trail Band zanger Wim Pols ook een aantal nummers. Daarnaast zijn er een paar covers van bekende internationale en Afrikaanse songs. De teksten zijn een mix van Nederlands en Afrikaans. Deze zijn voor het publiek in Nederland en Vlaanderen goed te volgen.

Wortels in country- en folk

De muzikale wortels van Piet Smit liggen in de folk- en de countrymuziek van de jaren 70 en dan vooral de rustige liedjes met een akoestische begeleiding. Perfect geschikt voor het warme stemgeluid van Piet Smit. Aanvankelijk speelde hij in cafés en clubs, maar nadat hij in 1989 tot geloof kwam, concentreerde hij zich op gospelmuziek. Zijn stijl sloeg enorm aan in zijn land. Daar werd hij de eerste christelijke artiest die van een album zo veel exemplaren verkocht dat hij er een platina plaat voor kreeg. In Nederland draaide de EO zijn muziek en die sloeg aan bij het Nederlandse publiek.

Muzikale en persoonlijke klik

De samenwerking tussen Piet en de band begon toen Piet aan Wim Pols vroeg of hij een paar van zijn liedjes mocht opnemen. Het contact groeide uit tot een vriendschap en spoedig maakte Piet zijn eerste tournee samen met de Country Trail Band, die zich al sinds 1985 laat inspireren door Amerikaanse countrymuziek. Voor Piet, die altijd solo had opgetreden, was het zingen met een band een nieuwe ervaring. Maar de persoonlijke en muzikale klik was er. Er volgenden meer tours. Meestal in Nederland, maar in 2012 ging de Country Trail Band naar Zuid-Afrika om daar met Piet een aantal concerten te verzorgen. In 2011 kwam de eerste gezamenlijke CD uit: ‘Ga naar het wonder’. Twee jaar later begeleidde de band Piet op het volledige Afrikaanse album ‘Eerste liefde’. Dat werd in dat jaar in Zuid-Afrika genomineerd tot gospel CD van het jaar.

Breed van stijl met inhoud

CD cover Twee werelden een hartNa een pauze van een jaar komt Piet Smit in september weer naar Europa. Natuurlijk zullen er tijdens de concerten veel songs te horen zijn van het nieuwe album ‘Twee werelden, één hart, maar ook zullen er oude Piet Smit hits op het programma staan. De band start het concert met een eigen blok en Piet zal zoals altijd een paar nummers met alleen zijn akoestische gitaarbegeleiding zingen.

Kortom: een gevarieerd programma, breed van stijl en met inhoud.

De lijst met concerten ziet er als volgt uit:

 • VRIJDAG 2 SEPTEMBER:
  TURNHOUT (België), Parochiehuis, Schorvoortberg 58, aanvang 20.00 uur
 • ZATERDAG 3 SEPTEMBER:
  ZAVENTEM (België), Sint-Jozefkerk, Vilvoordelaan, aanvang 20.00 uur
 • ZONDAG 4 SEPTEMBER:
  ZAVENTEM (België), Fabrieksstraat 63, aanvang 10.00 uur
 • ZATERDAG 10  SEPTEMBER:
  BODEGRAVEN, Zalencentrum ’t Centrum, Willemstraat 15, aanvang 20.00 uur
 • ZONDAG 11 SEPTEMBER:
  ALKMAAR, Baptistengemeente “De Rank”, Strooijonkerstraat 13, aanvang 10.00 uur
 • ZONDAG 11 SEPTEMBER: DRACHTEN, Bethel kerk, De Bolder 75, aanvang 19.30 uur
 • VRIJDAG 16 SEPTEMBER:
  HENDRIK IDO AMBACHT, “Maranathakerk”, P.C.Hooftsingel 73, aanvang 19.30 uur
 • ZATERDAG 17 SEPTEMBER:
  MIDDELBURG, Baptistengemeente “De Fontein”, Kruitmolen 70, aanvang  00 uur
 • ZONDAG 18 SEPTEMBER:
  KOUDUM, “Het Baken”, Nieuweweg 29, aanvang 19.30 uur

Bij deze meeste concerten is de entree op collectebasis. Bij enkele andere is er een entreeprijs. Vooraf reserveren is in het algemeen niet nodig.

Getagd met , , ,