Warme kerstavonddienst met Country Trail Band in Hoekse Dorpskerk

Een avonddienst vol warmte met bekende kerstliederen, het oude kerstverhaal en de betekenis daarvan eenvoudig uitgelegd voor mensen van deze tijd. Zo wordt de kerstavonddienst met de bekende Country Trail Band op zaterdagavond 24 december 2016 in de Dorpskerk in Hoek van Holland. De aanvang van de dienst is 21.30 uur.

De evangelische gemeente De Bazuin en de protestantse gemeente slaan de handen ineen om een sfeervolle bijeenkomst te organiseren voor mensen van alle gezindten en ook voor mensen die nooit naar de kerk gaan. Iedereen is van harte welkom.

De bekende Country Trail Band met plaatsgenoot Wim Pols zorgt voor de muzikale omlijsting.

 

Meer dan 30 jaar onderweg

De Country Trail Band bestaat inmiddels meer dan 30 jaar en heeft vrijwel overal in Nederland en ook vaak in Vlaanderen opgetreden. Er waren tournees naar Amerika, met als hoogtepunt een optreden op de Grand Ole Opry in Nashville in 1995, Israël, Zuid-Afrika, Schotland, Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland. Samen muziek maken tot Gods eer met anderen vindt de band prachtig om te doen. De Country Trail Band werkte niet alleen samen met veel Nederlandse artiesten. Ze begeleidde diverse Amerikaanse artiesten die hier kwamen optreden zoals George Hamilton IV, Ken Holloway, Cathy Carter, Michael Ronstadt, Gordon Mote en Buddy Green & Jeff Taylor. Daarnaast maakte de groep verschillende tournees en drie CD’s met de bekende Zuid-Afrikaanse zanger Piet Smit.

 

Samen met bezoekers fijne dienst beleven

Maar veel belangrijker nog dan die muzikale reis, is de ontwikkeling die de Country Trail Band in haar bediening heeft meegemaakt. De groep is altijd al wars geweest van het ‘artiest zijn’ en wil vooral samen met de mensen een fijne dienst of een mooi concert beleven. Het dienstbaar willen zijn, is in de loop der jaren alleen nog maar gegroeid. “We hebben geleerd hoe meer wij op de achtergrond gaan staan en God de ruimte geven, hoe beter Hij ons kan gebruiken en tot de harten van de mensen kan spreken,” zeggen de bandleden.

 

Samenzang met bekende kerstliederen

Zo wil de band ook samen met de bezoekers de kerstavonddienst in Hoek van Holland beleven. Er is volop ruimte voor samenzang van bekende kerstliederen zoals Stille nacht, Hoor de engelen zingen de eer, Nu zijt wellekome en Komt allen tezamen. Natuurlijk zal de band ook putten uit het internationale kerstrepertoire. De bassist van de band, Hans Steeds, verzorgt de overdenking en vertegenwoordigers van De Bazuin en de protestantse gemeente zullen bijdragen aan de dienst.

De dienst is dus op zaterdagavond 24 december 2016 in de Dorpskerk, Prins Hendrikstraat 191 in Hoek van Holland. De dienst begin om 21.30 uur. De toegang is vrij. Wel wordt er een collecte gehouden. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

 

Getagd met , , ,