NIEUWJAARSBOODSCHAP COUNTRY TRAIL BAND 2024

De Country Trail Band wenst u en uw dierbaren een gezegend 2024 met goede gezondheid en geluk. We zien verlangend uit naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. In een wereld waarin op vele plaatsen conflicten zijn en we ook in ons land sneller tegenover elkaar staan, is het juist belangrijk om te zingen over Gods liefde en compassie voor onze medemens. Dat willen we in 2024 graag blijven doen.


Het jaar 2023 was voor ons een bijzonder jaar in meerdere opzichten. Er waren fijne optredens door het hele land en na een afwezigheid van zes jaar kwam de Zuid-Afrikaanse zanger Piet Smit in 2023 terug naar de lage landen voor een uitgebreide tour. De meeste optredens deed hij solo. Daarnaast hadden we vijf gezamenlijke concerten die door de bezoekers bijzonder werden gewaardeerd. Er zijn plannen dat Piet in 2024 weer naar Nederland en België komt. We zullen u daar later over informeren.

We hebben met een kleine bezetting van de band een paar ‘seniorenconcerten’ gedaan. We zingen dan van een liederenblad oude liederen uit de bundels van Johannes de Heer, Glorieklokken en Opwekking voor de senioren van een gemeente, meestal in de middag. In 2024 hopen we daarmee verder te gaan.

In 2023 zijn er niet alleen pluspunten geweest. De uitdagingen lagen vooral op medisch vlak. Wim kreeg in juli een herseninfarct. Hij kreeg een stent in een verstopte halsslagader en is daarna gelukkig goed hersteld. Ook Ron kreeg een herseninfarct aan het eind van het jaar. Hij is bezig met een revalidatietraject en heeft het vertrouwen dat alles weer goed gaat komen. Kees kreeg in december een fietsongeluk, maar is gelukkig weer hersteld. Bij Hans is aan het eind van het jaar via een operatie een speekselklier weggenomen.

We kijken reikhalzend uit naar wat 2024 ons zal brengen. Gezien de gevorderde leeftijd van enkele bandleden, waardoor vooral de verre optredens zwaarder worden, en andere ambities en bezigheden, bezinnen we ons op de toekomst van de band. Zo is de gedachte ontstaan dat eind 2024 een goed punt zou zijn om te stoppen met de huidige werkwijze waarbij we gaan optreden overal waar we worden gevraagd. We zouden daarna wellicht wat selectiever mogelijkheden die op ons pad komen willen benutten. Er is echter nog niets beslist. We spreken er nog over en kijken daarbij vooral ook wat de weg is die de Heer met de band wil gaan.

Ondertussen staan we in 2024 met enthousiasme klaar om voor u te zingen en te spelen.
Als u interesse hebt in een concert of een volledig verzorgde kerkdienst, bel of mail dan Hans Steeds. Zijn telefoonnummer is +31 (0)6 52 435 156. Zijn e-mailadres is manager@countrytrailband.org